Monday, 5 October 2015

OMEGAGUARD

Assalamualaikum.. selamat petang warga Rumahtangga SIHAT. Kali ni nak bercerita tentang minyak ikan. Anak buah saya suka sangat makan ikan, kata orang tua-tua budak yang suka makan ikan BAGUS, sebab otak jadi cergas, cerdik. See.. orang tua-tua pun tahu. Tapi dalam bahasa sekarang minyak ikan bagus sebab mengandungi DHA & EPA, OMEGA 3 & sebagainya yang memang bagus untuk otak anak-anak & juga orang dewasa. Ada yang diekstrak & diambil dari pelbagai jenis ikan, mellaui pelbagai proses untuk menghasilakn minyak ikan yang tulen & bermanfaat. Banyak juga sebenarnya produk-produk berkaitan di pasaran yang menjamin bahawa produk mereka mengandungi omega 3. Ini sebagai daya penarik utk kanak-kanak & mereka yg mempunyai masalah kolestrol tinggi.

Apakah Omega 3 itu?
Omega 3 merupakan salah satu jenis lemak penting yang mengandungi EPA & DHA yang sangat diperlukan oleh tubuh. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA, jadi kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement. Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.
Pada saya yang telah menggunakan Omegaguard, memang nampak hasilnya. Anak lebih cergas & lebih fokus dalam pembelajaran. Suami pulak selera makan berkurang. Daya ingatan saya semakin baik. Alhamdulillah....bertemu dengan produk yang bermanfaat untuk seisi keluarga.


Kenapa harus pilih Omega Guard Shaklee?
Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee
- Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)
- Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.
- Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.
- Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
- 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.
- Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini
- Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

Itu antara kenapa harus memilih Omegaguard shaklee berbanding minyak ikan lain. Terpulang pada pilihan memasing, saya hanya berkongsi dengan anda apa yang saya pilih. Sesuai untuk saya sekeluarga, mungkin sesuai jugak untuk anda. Yang penting, Inshaallah selamat & berkesan!

Sekian perkongsian hari ini.
Rumahtangga SIHAT

No comments:

Post a Comment