Monday, 5 October 2015

OMEGAGUARD

Assalamualaikum.. selamat petang warga Rumahtangga SIHAT. Kali ni nak bercerita tentang minyak ikan. Anak buah saya suka sangat makan ikan, kata orang tua-tua budak yang suka makan ikan BAGUS, sebab otak jadi cergas, cerdik. See.. orang tua-tua pun tahu. Tapi dalam bahasa sekarang minyak ikan bagus sebab mengandungi DHA & EPA, OMEGA 3 & sebagainya yang memang bagus untuk otak anak-anak & juga orang dewasa. Ada yang diekstrak & diambil dari pelbagai jenis ikan, mellaui pelbagai proses untuk menghasilakn minyak ikan yang tulen & bermanfaat. Banyak juga sebenarnya produk-produk berkaitan di pasaran yang menjamin bahawa produk mereka mengandungi omega 3. Ini sebagai daya penarik utk kanak-kanak & mereka yg mempunyai masalah kolestrol tinggi.

Apakah Omega 3 itu?
Omega 3 merupakan salah satu jenis lemak penting yang mengandungi EPA & DHA yang sangat diperlukan oleh tubuh. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA, jadi kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement. Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.
Pada saya yang telah menggunakan Omegaguard, memang nampak hasilnya. Anak lebih cergas & lebih fokus dalam pembelajaran. Suami pulak selera makan berkurang. Daya ingatan saya semakin baik. Alhamdulillah....bertemu dengan produk yang bermanfaat untuk seisi keluarga.


Kenapa harus pilih Omega Guard Shaklee?
Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee
- Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)
- Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.
- Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.
- Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
- 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.
- Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini
- Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

Itu antara kenapa harus memilih Omegaguard shaklee berbanding minyak ikan lain. Terpulang pada pilihan memasing, saya hanya berkongsi dengan anda apa yang saya pilih. Sesuai untuk saya sekeluarga, mungkin sesuai jugak untuk anda. Yang penting, Inshaallah selamat & berkesan!





Sekian perkongsian hari ini.
Rumahtangga SIHAT

Tuesday, 29 September 2015

MIGRAIN

Apa khabar warga Rumahtangga SIHAT. Hari ini nak berkongsi tentang MIGRAIN.
Kebanyakan kita memang mengalami masalah migrain ni. Terutamanya pada yang bekerja dalam suasana yang selalu stress. Tapi hakikatnya ada gejala tertentu yang menyebabkan migrain. Saya sendiri antara penderita migrain yang agak teruk sebelum ini. Setiap kali terdedah pada suhu yang terlalu panas atau salah pemakanan (terutamanya cheese), maka migrain akan datang. Sakitnya sehingga rasa nak hentakkan kepala ke dinding. That is me! Orang lain saya tak pasti. Panadol activefast jadi peneman. Sehinggalah saya kenal shaklee. Nanti saya share apa produk shaklee yang saya consume tanpa skip hingga migrain saya almost hilang.
Sekarang jom kita share punca terjadinya migrain;-
* Adanya gas tebal dlm perut & akan naik ke kepala. Ini dikira banyak angin dalam perut akibat makan tak jaga.
* Penuhnya makanan dalam perut & bila makanan turun tapi sisanya tertinggal dalam keadaan "mentah", makanya akan terjadi sakit kepala.
* Sakit kepala selepas hubungan seksual disebabkan tubuh yg lemah (badan tak boleh terima panas udara yg melebihi had-hormon meningkat).
* Sangat panas akibat udara panas or pancaran matahari.
* Terlalu dingin/sejuk dan bertompoknya wap dalam kepala sehingga tidak dpt diurai.
* Tak dapat tidur malam.
* Banyak pergerakan badan seperti bersukan yang tidak seimbang.
* Terlalu lapar.
* Suhu panas dalam badan yg tinggi.
* Banyak bercakap yang akan melemahkan otak.




Itu antara punca migrain yang saya dapat kongsi. Tapi alhamdulillah semenjak saya kenal produk shaklee iaitu Ostematrix & ESP, migrain & gastrik memang hilang. Kalau ada pun sekali sekala berbanding dahulu yang memang kerap.
Kedua produk ini membantu masalah kembung yang menyebabkan angin, memudahkan pembuangan air besar untuk selesakan perut, memberi rasa kenyang, melenakan tidur & juga memberi tenaga pada badan kita. Itu yang saya dapat kongsi dari segi kesihatan. Kesan dari segi kecantikan anda memang kena rasa sendiri. Yang saya tahu kulit menjadi makin lembut & halus!



Itu antara 2 produk istimewa yang sangat membantu saya mengatasi masalah MIGRAIN & GASTRIK. Anda patut cuba sendiri 2 produk hebat ini.

ORDER/PERTANYAAN
WA 018.7918397

Wednesday, 23 September 2015

Bisness SIHAT - Shaklee MLM@@

Assalamualaikum.. selamat petang warga Rumahtangga SIHAT. Petang ni nak berkongsi kisah SHAKLEE  VS MLM. Macam menarik pulak. Coretan ini khas sebagai lampu suluh kepada kawan-kawan yang bertanya tentang biz shaklee yang saya join ni. Ramai yang pm tanya biz shaklee ni MLM kan? Iye, tapi kami tak suka guna perkataan tu. Biasanya kami guna ia sebagai network marketing (jaringan pemasaran), malah istilah yang kami gunakan biasanya nenek, mak, anak, cucu, cicit, piut.... sebab lebih mesra. Dan yg penting biz shaklee ni win-win situation, kita dpt bonus, upline kita pun dapat bonus. Banyak mana bonus kita akan dapat, ia bergantung kepada usaha kita. In case, kalau anak biz kita lebih rajin & kreatif dari kita, maka tak mustahil ranking dia akan naik dulu dari kita. Bebila masa anak-anak biz kita mampu melangkaui kita. Sebab itu saya katakan adil & win-win situation. Sesiapa pun yang berdaftar sebagai ahli boleh dapat semua benefit yang ditawarkan.
DAN.. tahukah anda bahawa bukan setakat CASH bonus, tapi CAR bonus & CONVENTION bonus jugak boleh kita dapat. Dan yang lebih penting, kita tidak akan keseorangan dalam buat biz ni, sebab kita ada group yang sentiasa saling membantu. Itu yg pentingnya pilih group yg betul untuk mendaftar. Tapi dalam kes ini, terpulang sejauh mana kita nak berkolabrasi dengan mentor kita. Sebab, sepanjang saya berada dalam group sekarang, selagi mana kita mahukan ilmu, mahukan maklumat, mahukan pendapat, MAKA selagi itulah mentor sentiasa ada untuk membantu. TAPI, kalau diri sendiri yang tak mahu dengar, tak mahu buat, tak mahu ikut apa segala ilmu yang mentor beri, maka itu adalah kita perihal kita sendiri. Dan yakinlah, bahawa selama mana kita menolak ilmu & tak berusaha untuk mengubah apa-apa ke arah yang lebih baik untuk diri kita sendiri, maka bisness apapun yang kita buat, ia akan stuck kat tengah jalan. NOTHING!!

Back to biz SHAKLEE ni, untuk memulakan biz ini, kita tak perlu buat loan bagai yang beribu riban mcm MLM lain, hanya dgn RM68.90+RM10 postage (dulu RM65+RM10) untuk mendaftar sebagai ahli seumur hidup, anda dah boleh mulakan biz anda!! Berapa kita nak bonus setiap bulan, kita sendiri yg target & usaha. Bila kita nak upgrade diri naik rank, kita jugak yg target, semuanya bergantung pada target kita sendiri! Jujurnya, disekeliling saya, di tempat kerja, beberapa orang ofismate saya pernah terjebak dengan bisness MLM lain. mereka terpaksa membuat loan yang akhirnya terpaksa menanggung hutang. Bukan sikit loan yang terpaksa dibuat malah beribu-ribu & terpaksa membayar bulanan tanpa dapat mengecap sebarang hasil. Sedangkan SHAKLAA cukup hanya dengan membayar tak sampai seratus, terus boleh memulakan bisness tanpa perlu menngung sebarang risko hutang atau sebagainya. DAn yang paling saya suka, order hanya melalui online & semua urusan pos kepada pelanggan diuruskan sepenuhnya oleh pihak SHAKLEE tanpa perlu kita fikir tentang urusan pengeposan. Itulan main reason saya pilih biz ini sebagai part time. Sangat suitable untuk saya & mungkin anda jugak!

Sedikit kisah belakang tabir bila ada jugak yg mengatakan, kami ni mengalahkan doktor pulak bagi nasihat bagai. Harus anda faham bahawa sebelum kami promo supplement shaklee ni, kami mmg diberi guideline tentang setiap supplement shaklee & shaklee sendiri memang ada pakar penasihat utk kami rujuk. Sebab itu pentingnya untuk kami faham kandungan setiap supplement & relatednya setiap supplement dengan tahap kesihatan anda, bukan suka-suka jual & sekadar menjual tanpa sebarang pengetahuan. Malah sebelum promo tu kebanyakan kami memang akan cuba dulu, baru kami tahu keberkesanannya. Malah sekarang, kami boleh menyertai bengkel-bengkel kesihatan yang dianjuran oleh pakar penasihat perubatan SHAKLEE & ada peperiksaan. Jika lulus anda akan diberikan sijil & layak untuk mengadakan kelas-kelas kesihatan.

So, pada anda yang bertanya, saya suggestkan, cuba join dulu dgn RM78.90 tu dan lihat berbaloi atau tak dengan apa yang anda fikir selama ni. Lepas tu kalo betul tidak mahu menceburkan diri boleh stop tanpa perlu menanggung apa-apa hutang.
 

## Coretan ini hanya berkisar tentang bagaimana mahu bermula. Belum termasuk macam mana nak gain CASH setiap bulan, macam mana nak nikmati CAR bonus setiap bulan & macam mana nak dapatkan percutian 5 bitang yang ditanggung sepenuhnya oleh SHAKLEE.

Cukuplah setakat ini saya kongsikan. Semoga bermanfaat untuk warga Rumahtangga SIHAT. Dan ianya terbuka untuk sesiapa pun yang berhajat ingin menambah nilai dalam hidup kita. Teruama pada kawan-kawan yang sedang mencari sumber pandapatan, beri peluang pada diri anda untuk usahakan bisnes ni dengan bersungguh-sungguh dalam masa 6 bulan. 

PERTANYAAN LANJUT
WA 018.7918397
Shaklee Independent Distributor

Monday, 21 September 2015

Assalamualaikum...Hari ini nak berkongsi dengan warga Rumahtangga SIHAT tentang gejala Sindrom Molluscum. Jujurnya saya sendiri tidak pernah mengetahui tentang sindrom ini. Tapi baru-baru ini ada seorang kawan yang bertanyakan pada saya tentang penawar pagi sindrom ini. Salah seorang anak kecilnya mengalami sindrom ini. sangat kasihan melihatnya. Peratusan sindrom ini terjadi lebih kepada kanak-kanak, jarng sebenarnya orang dewasa mengalami sindrom ini.

Jom kita kongsi bersama info ini, sekurang-kurangnya boleh mengelakkan ianya terjadi dikalangan ahli keluarga kita.

Apa itu Molluscum Contagiosum?

     Inilah sindrom Molluscum contagiosum

Molluscum contagiosum adalah jangkitan kulit yang disebabkan oleh poxvirus, virus Molluscum contagiosum (MCV), dan keadaan ini akan membentuk permukaan kulit yang berbonjol kecil, halus dan padat, bintik-bintik kelihatan sama ada berwarna ataupun putih. Fenomena ini biasanya berlaku di Amerika Syarikat dan gejala ini merupakan 1% daripada punca keradangan kulit. Kanak-kanak lebih mudah untuk terdedah kepada Molluscum. Penyakit ini juga mudah merebak daripada individu ke individu melalui sentuhan dan juga melalui perkongsian barang-barang lembap seperti tuala mandi oleh individu yang telah dijangkiti Molluscum.

Simptom jangkitan Molluscum biasanya dilihat pada kawasan muka, leher, ketiak, lengan dan tangan (kecuali tapak tangan dan tapak kaki).

Individu yang mempunyai daya tahan imun yang lemah sangat mudah untuk mendapat jangkitan. Keadaan ini akan menjejaskan produktiviti untuk melakukan kerja-kerja harian, oleh itu jangkitan Molluscum hendaklah diubati dengan segera.

Walaupun jangkitan Molluscum boleh dirawat dengan berjumpa doktor mahupun memicit bahagian bonjolan, ini hanyalah bersifat sementara. Sekiranya kulit gagal mengembalikan semula tahap keimunannya, Molluscum akan kembali menjangkiti seperti jangkitan selesema.

Amaran tentang Molluscum!

Molluscum amat mudah berjangkit dan boleh merebak pada bila-bila masa. Elakkan daripada mandi bersama-sama kanak-kanak mahupun berkongsi tuala, sekiranya salah seorang daripada mereka dijangkiti Molluscum. Basuh tangan dengan kerap, ia membantu mencegah virus Molluscum dari merebak ke sekitar rumah.

Secara umumnya, individu dewasa tidak akan dijangkiti virus Molluscum daripada kanak-kanak, sebaliknya jangkitan ini sangat mudah merebak kepada mereka.


Oh ya, saya hanya mampu cadangkan pengambilan Nutriferon untuk beliau, juga cuba sapu Herbal Blend sebagai langkah untuk keringkan semua bisul bernanah tu. Alhamdulillah, sedikit membantu. Yang selebihnya doktor yang meneruskan rawatan.



Apapun, berhati-hatilah dalam menjalani kehidupan harian kita. Elakkan diri dari terdedah pada sesuatu yang memudaratkan, terutamanya anak-anak kita. Pastikan mereka dibekalkan dengan makanan tambahan atau pemakanan yang boleh membantu sistem imun badan mereka kuat.

ORDER/PERTANYAAN PRODUK SHAKLEE
WA 018.7918397

Sunday, 20 September 2015

Post kali ni nak share tips turunkan berat badan dengan cepat & sihat;

1. Kunyah makanan lebih lama dari biasa. Ini akan membuatkan anda berasa cepat kenyang lantas akan mengurangkan pengambilan makanan.

2. Kurangkan pengambilan makanan yang tidak sihat sedikit demi sedikit. Makan makanan yang kurang lemak. Kurangkan makanan yang mengandungi jumlah gula yang tinggi seperti air bergas, kuih muih, dan makanan ringan.

3. Jika anda terasa lapar, makan hanya sedikit sahaja nasi dan banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran untuk menghilangkan rasa lapar.

4. Jangan makan lewat malam. Jika anda tergolong dalam golongan ini, kurangkan pengambilan sedikit demi sedikit dan makan selewat-lewatnya 3 jam sebelum masuk tidur.

5. Jika anda terbangun dari tidur pada waktu malam dan terasa lapar, minum air kosong atau makan sebiji buah seperti epal atau pisang.

6. Jangan terlepas atau sengaja melepaskan waktu makan anda dengan tujuan untuk menurunkan berat badan. Anda hanya akan berjaya menurunkan metabolisme badan sahaja dengan cara ini. Langkah terbaik adalah makan 5-7 hidangan sederhana sehari.

7. Kawal nafsu makan anda kerana ia akan membuatkan anda makan lebih dari yang sepatutnya. Inilah sebabnya anda perlu makan 5-7 kali hidangan sehari demi untuk mengawal nafsu makan anda.

8. Jika anda masih gagal mengawal nafsu makan, anda boleh membeli 'protein shakes' dan memakannya di antara hidangan dua kali sehari iaitu antara sarapan dan makan tengahari serta antara makan tengahari dan makan malam.

9. Anda boleh menggunakan pil diet untuk mempercepatkan lagi proses menurunkan berat badan. Tetapi ia akan menjadi sia-sia jika anda tidak mengamalkan cara pemakanan yang betul dan sihat.

10. Tingkatkan aktiviti fizikal anda. Latih diri berjalan sekurang-kurangnya 400 meter sehari. Anda tidak semestinya perlu pergi ke gym atau berjogging di padang permainan. Objektif utama adalah untuk membakar lebih banyak kalori. Lakukan aktiviti seperti park kereta anda lebih jauh dari destinasi yang hendak dituju dan pilih untuk menggunakan tangga daripada menggunakan lif.

11. Buat senaman 'sit up' dan 'push up' setiap kali bangun tidur pada waktu pagi dan pada waktu petang selepas balik kerja. Lakukan sebanyak 20 kali setiap set. Tambah jumlah 'sit up' dan 'push up' dari hari ke hari sehingga mampu untuk membuat 100 kali setiap set. Dengan cara ini, anda bukan sahaja boleh menurunkan berat badan dengan cepat, malah berpotensi untuk mendapat abs yang cantik berketul-ketul.


Itu antara tips yang saya dapat kongsi dengan anda.
Tahukah anda bahawa shaklee juga menyediakan supplemen lengkap untuk menurunkan berat badan. Dengan 3 langkah iaitu BAKAR-BUANG-BINA.
BAKAR lemak yang terkumpul dengan pengambilan LECHITIN/OMEGAGUARD.
BUANG ia dengan pengambilan ALFAFA/HERBALAX
BINA balik badan agar tidak menggelebeh dengan pengambilan ESP/CHINCH SHAKE

#Bulan ini promo ESP, maka ia terbaik untuk anda mulakan proses penurunan berat badan dengan sihat.

Hubungi saya untuk keterangan lanjut.
wa 018.7918397

Saturday, 19 September 2015

Sibutramine

Assalamualaikum... apa khabar warga Rumahtangga SIHAT.
Tadi terbaca cerita tentang berbagai produk yang wujud dalam pasaran, ternampak kesan & bahayanya Sibutramine ni pada badan kita. Tapi still mungkin ada yang tak tahu bahaya ia pada kita dan masih meneruskan pengambilan produk yang mengandungi Sibutramine ni. Dah dpt info tadi, terus saya cari more info tentang Sibutramine ni. Ngeri plak membacanya. Agaknya apa kesannya kalo bahan ni berlebihan diambil. Jom kita berkongsi info.

Sibutramine merupakan sejenis ubat anti-obesiti atau anti kegemukan untuk merawat pesakit obesiti yang kronik. Ubat ini hanya boleh di preskripsikan oleh doktor pakar sahaja kerana ia diklasifikasikan sebagai racun oleh Akta Dadah Berbahaya oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Namun begitu ubat ini boleh didapati di farmasi-farmasi sekitar kuala lumpur dan bandar-bandar lain, nama pun ubat kurus sememangnya ia laris dan mempunyai permintaan yang tinggi.

Walaubagaimanapun,ubat yang bernama sibutramine ini telah pun ditarik balik dari pasaran Malaysia oleh KKM kerana ia boleh menyebabkan risiko advers kardiovaskular seperti serangan jantung dan strok. Perkara ini telah pun disahkan oleh Ketua Pengarah Kesihatan dan Pengerusi PBKD, Tan Sri Dr. Mohd. Ismail Merican menerusi satu kenyataan berkata, keputusan menarik balik serta menggantung pendaftaran produk yang mengandungi bahan itu ialah berdasarkan kajian Sibutramine Cardiovaskular OUTcomes (SCOUT) bagi produk Reductil yang dijalankan oleh Abbot Laboratories.

“Kajian tersebut menunjukkan sibutramine mampu meningkatkan risiko advers kardiovaskular terutamanya ke atas pesakit obes dan berlebihan berat badan berbanding pesakit yang menjalani senaman dan kawalan pemakanan,” jelasnya.(petikan dari akhbar Kosmo)

Tu diaaa, bahaya sibutramine ni. Di USA pun ubat ni dah ditarik balik dari pasaran diorang sejak october 2010 lagi.

Jadi, pilihlah supplement yg diyakini selamat, jangan kerana nak kesan cepat penyakit lain pulak yg kita dapat. Sebagai pengguna, kita harus peka dan ambil tahu dengan perkara-perkara seperti ini. Kalau kurang yakin,dapatkan nasihat dari doktor. Jangan sesekali buat keputusan melulu. Pastikan anda sihat walaupun anda gemuk atau kurus. Sesekali jumpalah doktor untuk pastikan anda sihat, tekanan darah ok, kolestrol ok, mesti amik tahu kesihatan diri kita supaya bila kita ambil satu-satu supplement ia tidak memudaratkan kita. Jangan sampai penyakit dah muncul baru anda nak jumpa doktor. Ketika itu dah terlambat. Sematkan dalam hati anda pepatah inggeris ni, Prevention is better than cure.


Untuk order/pertanyaan produk shaklee
wa 018.7918397
 

Tuesday, 11 August 2015

GLA – GAMMA LINOLENIC ACID



Assalamualaikum.... 
 Hari ni nak berkongsi tentang GLA. Berani untuk berkongsi setelah habis 2 botol saya menggunakan GLA dan dah rasa serta dah nampak hasilnya. Target utama saya ambil GLA ni adalah nak bagi kulit lembap sebabnya kulit saya kering bersisik gitu.Tapi hasil yang lebih baik saya dapat iaitu berat badan saya bertambah after hormon badan saya dapat di regulate dengan baik. apapun, jom saya kongsi info tentang GLA dulu. End of the info saya kongsikan tentang pengalaman saya menggunakan GLA ni. Yang pastinya pengalaman BEST!!
Apa beza GLA shakle dengan produk lain yang seumpamanya?
Kebanyakan GLA di pasaran adalah dihaslkan dari EPO (Evening Primrose Oil). Sedangkan GLA Shaklee adalah diekstrak dari Borage yang mengandungi lebih 2x ganda GLA dari EPO.  Borage juga 3x lebih dari segi biovailabiliti& 3x lebih berkesan dari EPO. Pihak Shaklee mengekstrak GLA dari Borage yang di tanam secara organic di kawasan Saskatchewan. Setiap kapsul mengandungi lebih 300gm GLA yg merupakan sumber terbaik Omega 6. Ia digabung dengan minyak matahari & Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan & kestabilan GLA.
Fakta :-
- Kesegaran & keberkesanannya adalah dipantau sepenuhnya oleh shakleeguard.
- GLA merupakan antioksidan yang dipaternkan.
- Biovailabilitinya dbuktikan secara klinikal & ia mampu menyerap dengan baik ke dalam sel & tisu badan kita.

Sumber asli GLA
1. Minyak borage – 17%~25%
2. Blackcurrent – 15%~20%
3. EPO – 7%~10%

Apa manfaat utama GLA
1. Herba tradisi yang dipercayai
- Ia merupakan herba kegemaran orang barat. Sangat bagus untuk merawat ulser, keluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf & meningkatkan stamina.

2. Mengawalselia estrogen & testoteron
- GLA membentuk prostaglandin untuk mengawalselia hormon lelaki & wanita, membaiki pms (kesakitan, mood swing, retasi air& sakit payudara).

3. Melambatkan monopous
- Membaiki keadaan hot flashes, insomnia, ketidakhadaman & depresi. Pengambilan GLA dalam jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, beri tone pada uterus untuk kulit lebih muda.

4. Membaiki Prostatomegaly
- Membaiki masalah prostat lelaki & juga membantu masalah kerap kencing.

5. Menentang kanser
- GLA adalah antioksidan yang tinggi sistem imun utnuk tubuh kita. Ia menghalang pertumbuhan sel tumor & kanser.

6. Memperbaiki inflamasi kulit
- Mengurangkan inflamasi kulit, ekzema, alergic, kegatalan, kulit kering, membaiki bintik penuaan, tinea & kurap.
- Mengurangkan sakit & bengkak yang terjadi dari rheumastisma, artritis.

7. Menghalang komplikasi diabetes
- Merendahkan gula dalam darah. Berkesan untuk diabetes semasa hamil & usia tua. Juga akan meringankan kebas dan kesakitan akibat gula dalam darah yang tinggi.

8. Perlangsingan dan menghalang penambahan berat badan
- Berfungsi untuk mengurangkan kolestrol LDL, menghalang peningkatan berat badan dengan berkesan. Juga memberikan ton pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat bagi mencapai bentuk badan yang menarik.
# Ambil semasa perut kosong utnuk mengelakkan keasidan hiper.

9. Menghalang tekanan darah tinggi
- Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah dengan baik, membantu pengembangan salur darah, membaiki tekanan darah tinggi dan sekaligus mengelakkan masalah jantung seperti arteriosklerosis & myocardial infarcation.

10. Membaiki struktur rambut
- Mengurangkan rambut gugur juga mengelakkan rambut menjadi kering.

Cadangan pengambilan
- Untuk kesihatan, ambil 1 biji 2x sehari selepas makan
- Untuk monopous, pelangsingan & hyperkatif, ambil 2 biji 2x sehari.

Info
GLA bukan sahaja untuk wanita
- ini kerana GLA adalah asid linoleik yang sama penting seperti asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh kita kerana ia hanya diperolehi dari sumber makanan.

 Itu antara yang dapat saya kongsikan tentang GLA. Sampai sekarang, saya masih consume GLA ni sebab suka dengan hasil yang menjadikan kulit saya moist. Kisah kulit bersisik semua tu dah takde dah. Paling saya suka GLA ni memang betulkan balik hormon dalam badan saya. Al-maklumlah zero period memang menjadikan saya tak balance hormon dan kerana itu jugak berat badan saya memang susah nak naik. Bayangkan di umur 37 tahun berat baru 36-37. After saya consume GLA sebotol berat naik jadi 43 kgs. Sangat-sangat membuatkan en.suami saya happy. Saya??? Lagilah happy, takdelah macam budak sekolah rendah lagi berat. Sebab itu sesuatu yang saya usahakan sejak dari belum kahwin lagi, finally GLA jadi jalan penyelesaian untuk saya. Kulit saya yang dulunya bersisik juga dah bertambah baik, dah hampir hilang selepas consume GLA bersama ESP. Memang terbaik untuk kulit gabungan GLA & ESP ni. So, saya stay dengan 2 produk ni sampai sekarang!

Jika anda inginkan penerangan lanjut boleh tinggalkan kat komen or boleh hubungi saya true my page or wassap je.

@ 018-7918397
Pengedar sah shaklee
id : 971292